Zwemmen

Open water door Lauwersmeer, een oversteek van het Nieuwe Robbengat  en het zoute Waddenzee water van de Visserijhaven. Begeleid door boten en EHBO zwemmen jullie door deze avontuurlijke wateren. Het Nieuwe Robbengat is een uitdagende oversteek waar in het begin en op het einde ook verradelijke ondieptes in zitten.

Hardlopen

Door de natuur, bossen en langs Europa’s grootste Militair oefenterrein Marnehuizen. De route loopt grotendeels over onverharde paden, met diverse stukken gras en weiland en MTB route. Al het moois van het gebied wordt getoond tijdens deze route.

De routes

Tien kilometer, tien mijl of zelfs 15 mijl rennen en zwemmen in het Lauwersmeergebied, het grootste natuurgebied van Noord Nederland dat tot 1969 de Lauwerszee was, een inham van de Waddenzee. In dit prachtige afgedamde stuk nieuwe natuur rondom de haven van Lauwersoog hebben wij de routes uitgezet die de deelnemers langs de mooiste en uitdagende stukken natuur van Noord Nederland brengt.

Na de afsluiting van de Lauwerszee kwamen de hooggelegen zeebodems, die daarvoor tot het wad behoorden, droog te liggen. Door de voortdurende instroom van zoet water van het Reitdiep, de Dokkumer Ee en het Dokkumergrootdiep werd het water in het Lauwersmeer van zout brak en vervolgens zoet. De natuur veranderde daarbij mee.

De tocht die wij hebben uitgezet vanaf  Camping Lauwersoog gaat door het Nieuwe Robbengat, via het militair oefenterrein de Marnewaard en de bossen in het natuurgebied naar de haven in de Waddenzee. Door hun recreatieve functie zijn al deze gebieden prima geschikt om te rennen en te zwemmen.

Gedurende een Swimrun evenement zwem je met je schoenen aan en ren je in je wetsuit. Tijdens de 10K tocht wisselen de deelnemers vier keer tussen rennen en zwemmen, tijdens de 10M tocht zes keer. De afstanden die zij zwemmen zijn maximaal 700 meter en de ren-afstanden tussen de 1 en 5 kilometer. Tijdens de 15M tocht wordt het uiterste van de deelnemers gevraagd. De langste segmenten van de route zijn 1.5km zwemmen en 6km rennen, dat laatste ook door mul zand en door de tankgracht.

De tocht start en stopt bij  Camping Lauwersoog. Voor de start kunnen de deelnemers zich aanmelden op het terrein van de camping. Nabij de camping is genoeg ruimte om auto’s te parkeren. Na afloop kan er gebruik worden gemaakt van de douches van de camping.

Rondom het evenement kunnen de supporters natuurlijk gebruik maken van de faciliteiten van  restaurant Het Booze Wijf, op de camping of  restaurant De Voormalige Noorman in de haven van Lauwersoog. Reserveer in dat geval wel een tafeltje bij deze horeca!Afstanden

De zwem- en loop trajecten zijn definitief.  De routes zijn hiernaast weergegeven.  Bij ons evenement houden we aan dat voor iedere kilometer die je zwemt je ongeveer vijf kilometer moet rennen. Bij de twee korte afstand zwem je maximaal 700m achter elkaar, bij de twee langste afstanden moet je 1600 meter kunnen zwemmen. Tijdens die 1600 meter zwem je vlak langs een ondiepte, dus kun je eventueel ook wat door het water lopen als het je iets teveel wordt.

Route 17KM en 28KM starten om 11:00 uur.

De 28 KM bestaat uit de route 17KM gevolgd door de route 10KM.

Route 10KM start om 12:00 uur.

Swimrun Sport Nederland

De Swimrun is een evenement van Stichting 40Mijl en is aangesloten bij de NTB, Atletiekunie en kWbn.

Stichting 40Mijl 

Sietse Veldstraweg 98
9833PC Den Ham

E-Mail: info@40mijl.nl
Telefoon: 085-2016534

Juridisch

KvK: 68168861
BTW nr: NL857330561B01

Onze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.