Algemene Informatie

Stichting 40Mijl organiseert voor de 7e keer de Lauwersmeer openwater Swimrun. Op 21 september 2024 zijn er verschillende swimrunwedstrijden. Lees dus eerst de algemene informatie goed door, om vervolgens, bij parcoursen specifiek bij jouw wedstrijdonderdeel verder te kijken.

Op onze FAQ pagina staan daarnaast nog de veelgestelde vragen.

De minimale leeftijd om deel te nemen aan deze swimrun is 16 jaar.
Kosten voor deelname

Deelnemen kan door je in te schrijven via ons aanmeldformulier. De kosten voor deelname zijn inclusief een medaille, tijdwaarneming, verzorging onderweg en een badmuts.

Deelnemen kan individueel of als duo.

Afstand & solo en duo

10 Kilometer solo € 57,50

10 Mijl solo € 67,50

15 Mijl solo € 72,50

10 Kilometer duo € 100 per paar

10 Mijl duo € 120 per paar

15 Mijl duo € 140 per paar

Als je je inschrijft gaan we ervan uit dat je ook op de hoogte bent van de regels en de regels begrijpt. Lees ze goed en zorgvuldig.


Afstanden

Er zijn drie verschillende afstanden bij de Lauwersmeer Swimrun. 10 Kilometer is de kortste, daarna volgt 10 Mijl (ca 16 kilometer) en 15 Mijl (ca 28 kilometer). De afstanden zijn niet exact en kunnen afhankelijk van de route nog iets wijzigen.


Deelnemen als solo of duo

Het is mogelijk om solo of als duo deel te nemen. Per duo paar wordt één tijd chip uitgereikt en het duo krijgt één startnummer. Voor duo’s gelden de swimrun wedstrijdregels.

Een duo legt volgens de swimrun regels het gehele traject samen af. tijdens het zwemmen ben je met elkaar verbonden met een elastische lijn van 10 meter. Als duo ben je nooit verder van elkaar verwijderd dan 10 meter.


Afhalen startnummer

Het startnummer wordt op de dag zelf toegekend en wordt niet toegestuurd, maar kan op de dag zelf worden afgehaald. Het dragen van de startnummer hesjes is verplicht gedurende de hele race, de hesjes worden later weer ingenomen. Tijden hiervoor volgen in de nieuwsbrief. 

Starttijden

e eerste start van de Swimrun is om 11:00 uur.

Start 15 Mijl: 11:00 uur

Start 10 Mijl: 11:00 uur

Start 10 Kilometer: 12:00 uur


Startlocatie

De start en finish locatie is bij Siblu Camping Lauwersoog, restaurant het Booze Wijf. (Strandweg 1, 9976 VS Lauwersoog). Bij deze locatie is ruim voldoende parkeergelegenheid. Volg de aanwijzingen in de nieuwsbrief.


Briefing

Vlak voor de start van elke wedstrijd vindt er een briefing plaats onder de startboog. Er wordt dringend verzocht om bij deze briefing aanwezig te zijn zodat je geen belangrijke wedstrijdinformatie mist.


Verzorgingsposten en EHBO

Bij diverse wisselposten is tevens een verzorgingspost aanwezig. Afhankelijk van de temperatuur kan de organisatie het aantal verzorgingsposten en de routes aanpassen. Er is EHBO op het water en bij diverse wisselplaatsen, EHBO posten staan bij de start en finish , halverwege het Nieuwe Robbengat en in de haven. 


Finish

Na de finish zorgen wij ervoor dat je niet met een lege maag naar huis toe hoeft. Daarnaast ligt er ook een mooie herinnering voor je klaar.

Tijdwaarneming

Er is tijdwaarneming aanwezig. Na afloop van de swimrun zijn de uitslagen direct te zien op uitslagen.nl 

Prijsuitreiking

Podiumplaatsen zijn er voor nummer 1, 2 en 3 van heren, dames en duo’s. De prijsuitreiking vindt plaats als het podium binnen is. Er zijn geen geldprijzen.

Kleedruimte en douches

Na de finish is het mogelijk om je buiten af te spoelen met koud water. Er is op het terrein geen afgesloten kleedruimte aanwezig. Omkleden kan bij de auto.

Recreatieve race

De Swimrun heeft een recreatieve insteek. Uiteraard is het een wedstrijd, maar we gaan er van uit dat de deelnemers ook om elkaar denken. Recreatieve lopers en wedstrijdlopers starten gelijktijdig.

Verzorging

EHBO
Catering na afloop 
Verzorgingsposten
Begeleiding op het water door EHBO en boten

Routes

Bepijlde routes 
Betonning op het water

Kanobegeleiding

Tijdwaarneming

Tijdwaarneming
Startnummerhesjes (te leen)
Schoenchip (te leen)

Aandenken

Medaille 
Badmuts

Swimrun Sport Nederland

De Swimrun is een evenement van Stichting 40Mijl en is aangesloten bij de NTB, Atletiekunie en kWbn.

Stichting 40Mijl 

Sietse Veldstraweg 98
9833PC Den Ham

E-Mail: info@40mijl.nl
Telefoon: 085-2016534

Juridisch

KvK: 68168861
BTW nr: NL857330561B01

Onze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.